22ste TTCOB-weekendtornooi

5 + 6 februari 2005

Een van de meest langlopende tradities op de Oude Bareel, is het jaarlijkse weekendtornooi van TTCOB, de lokale tafeltennisclub waar al vele parochianen al ettelijke uurtjes hebben gespendeerd. Dat tornooi was nu toe aan zijn 22ste editie.

Het meest opvallende kenmerk van ons tornooi: een lager aantal deelnemers dan vroeger. Nu zaten we nog net boven de 100 inschrijvingen. Eigenlijk was dat wel volgens de verwachtingen want op andere tornooien had diezelfde dalende trend zich al lang ingezet. Blijkbaar zakken sporten snel weg als er zich geen nieuwe kampioen à la Jean-Michel Saive aandient … of als een sport niet gemediatiseerd is.

Voor de rest kunnen we alleen maar heel tevreden zijn over het verloop: een vlekkeloze organisatie (dankzij de vele gratis helpende handen), behoorlijk wat kijklustigen (zeker op zondag), spannende wedstrijden en niet te vergeten de alweer indrukwekkende prijzenpot die maar liefst 100 sponsors ons bezorgden (opnieuw dank u).

Een pak TTCOB-spelers kreeg concurrentie van clubs als TTC Rooigem (Gent), TTC Baarle, TTC THOF (Gentbrugge), TTC Effect (Merelbeke), TTC De Sloebers (Zwalm) en VPP Kuurne. Andere clubs die vroeger nog flinke delegaties afvaardigden, waren afwezig, zoals TTC Blankenbergd, TTC Klima (Kluisbergen), TTC Aalter, TTC Topspin (Beernem); ook zij hebben duidelijk te lijden onder de zwaar gedaalde interesse in tafeltennis.

Bij de jeugdspelers (tot 16 jaar) waren er veel TTCOB-truitjes te zien. En een van hen, Jonas Engels, slaagde erin zich tot in de finale te knokken, maar daar moest hij zijn meerdere bekennen in Alexander Bogaert van TTC THOF.

De eerste vier bij de jeugd:

Plaats Naam Club
1 Alexander Bogaert TTC THOF
2 Jonas Engels TTCOB
3 Alexander Van Paemel TTC Baarle
4 Tom Van der Wouden TTC Effect

Bij de volwassenen was de winnaar van de vorige jaren, Roland Grisius van TTC Zwalm, overgestapt naar de competitie en dus mag hij niet meer deelnemen aan recreatietornooien. Tijd voor een nieuwe naam op de erelijst. Kanshebbers genoeg … maar het pad naar de finale ligt altijd vol onverwachte doornen. Dat ondervonden bij voorbeeld Pieter-Jan Cluyse en Nico Malfait (beiden TTCOB) en Bruno Vereecke (TTC Baarle): vorig jaar allemaal kwartfinalist en nu soms al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Uiteindelijk bleek dit jaar TTC Rooigem in het algemeen de sterkste club met 4 spelers bij de eerste 8. Maar veel belangrijker (en eerder onverwacht) draaide het uiteindelijk uit op een pure TTCOB-finale tussen Ignace Hanoulle enerzijds en Kurt Rotsaert anderzijds, ondanks zijn totale gebrek aan wedstrijdritme tot zijn eigen verbazing toch tot in die finale geraakt.

Die finale werd er eentje zoals we ze graag hebben: een spannende vijfsetter waarin de kansen continu kantelden. Ignace haalde het uiteindelijk nipt; hij had zijn zinnen gezet op dit tornooi en kon het met succes besluiten. Volgend jaar zal er weer een andere winnaar zijn, want ook Ignace wil opnieuw competitie spelen.

De einduitslag bij de volwassenen:

Plaats Naam Club
1 Ignace Hanoulle TTCOB
2 Kurt Rotsaert TTCOB
3 Pascal Smet TTC Rooigem
4 Noël Debue TTC Zwalm
5 Benny Van den Bulcke TTC Rooigem
6 Johan Meirlaen TTC Rooigem
7 Luc Bulckaert TTC Rooigem
8 Paul De Vos TTC Baarle

Volgend jaar zijn we er zeker opnieuw bij ... hopelijk gaat het aantal deelnemers dan weer in stijgende lijn.

Foto-overzicht

HPIM0657.JPG
HPIM0669.JPF
HPIM0678.JPG
HPIM0682.JPG
HPIM0687.JPG
HPIM0688.JPG
HPIM0694.JPG
HPIM0706.JPG
HPIM0719.JPG
HPIM0725.JPG
HPIM0734.JPG
HPIM0735.JPG
HPIM0739.JPG
HPIM0743.JPG
HPIM0749.JPG
HPIM0752.JPG
HPIM0753.JPG
HPIM0758.JPG
HPIM0759.JPG
HPIM0761.JPG

Laatst bijgewerkt: