Resultaten 21ste weekendtornooi

7 en 8 februari 2004

Het eerste weekend van februari was de Kring van de Oude Bareel opnieuw het strijdtoneel voor het jaarlijkse tornooi van Tafeltennisclub Oude Bareel. Ondanks een daling van de belangstelling voor deze sport (daar zullen de mindere resultaten van "Jean-Mi" in het pingpong maar vooral de spectaculaire avonturen van "Ju-Ju" en andere Clijstersen in het grote tennis voor veel tussen zitten) mag TTCOB weer tevreden zijn. Want met meer dan 90 leden in de club zelf en ongeveer 140 deelnemers aan het tornooi doen we het stukken beter dan andere clubs.

De reacties zijn dan ook elk jaar gelijk: ons tornooi heeft blijkbaar iets speciaals, iets familiaals, iets ontspannends ... afin, een aangenaam sfeertje waar de mensen graag op af komen. Ook nu weer daagden spelers op van de bekende recreatieclubs: Rooigem, Zwalm, Baarle, Effect Merelbeke, Offensief Merelbeke, THOF Gentbrugge, Rapid Kluisbergen, Kuurne, Topspin Beernem, Blankenberge.

40 spelers onder de 16 speelden voor de grootste beker bij de jeugd. Waar we als TTCOB stiekem op gerekend hadden, gebeurde ook: de overwinning ging naar een thuisspeler, met name Pieter De Maesschalck die in de finale niet veel moeite had met zijn Blankenbergse concurrent. Dit is de top 4 bij de jeugd.

Jeugd

Plaats Naam Club
1 Pieter De Maesschalck TTCOB
2 David Degeffroy TTC Blankenberge
3 Glenn De Clercq TTC Rooigem Gent
4 Davy Geeraert TTC Baarle

Bij de volwassenen leidden de zaterdagse poules naar een eerste schifting in A- en B-reeks. Wie in zijn poule laatste werd, was veroordeeld tot de B-reeks op zondagmorgen, de rest mocht langer slapen en speelde op zondagnamiddag verder. Het zijn altijd dezelfde namen die naar voor komen, maar toch kende het tornooi een paar verrassingen.

De vroege uitschakeling van Willy Putman bijvoorbeeld, vorig jaar nog finalist.
Positieve verrassingen vielen ook te noteren. TTCOB-er Nico Malfait zorgde daar bijvoorbeeld voor: hij speelt een heel jaar helemaal niet en toch haalt hij een zesde plaats (ondanks het extra feit dat dat weekend ook nog eens zijn eerste kindje gedoopt werd). Nog een verrassing van formaat was de achtste plaats van TTCOB-er Pieter-Jan Cluyse: een eigen jeugdproduct, voor het eerst meespelend bij de volwassenen op ons tornooi en af en toe zo zot als een achterdeur ... maar toch kwartfinale waard!

Nog een nieuwe naam is Ignace Hanoulle, sinds vorig jaar heel actief TTCOB-lid. Een rustig man die in het spel toch wild om zich heen mept. Dat hij een competitieverleden heeft, is overduidelijk ... maar zo zijn er heel wat in het recreatiecircuit. Ignace verbaasde iedereen, waarschijnlijk ook zichzelf door door te dringen tot in de finale. Een bloedstollende finale die 7 sets duurde en eindigde met 16 - 14. Jammer genoeg in het nadeel van Igncae, zodat net als vorig jaar Roland Grisius (ook ex-competitie) het tornooi won.

Dit zijn de resultaten van A- en B-reeks bij de volwassenen.

B-reeks volwassenen

Plaats Naam Club
1 Christ Holvoet TTC Kuurne
2 Esther De Wit TTC Rooigem Gent
3 Andri De Dobbelaere TTC Rooigem Gent
4 Koenraad Dierick TTC Offensief Merelbeke

A-reeks volwassenen

Plaats Naam Club
1 Laurent Grisiuas TTC De Sloebers Zwalm
2 Ignace Hanoulle TTCOB
3 Carlos Vuylsteke TTC Topspin Beernem
4 Tonchev Asen TTC Rooigem Gent
5 Wim Van Holderbeke TTC Speedy Waarschoot
6 Nico Malfait TTCOB
7 Bruno Vereecke TTC Baarle
8 Pieter-Jan Cluyse TTCOB
9 Freddy Lammertyn TTC Topspin Beernem
10 Johan Meirlaen TTC Rooigem Gent
11 Liesbeth Speltdoorn TTC De Sloebers Zwalm
12 Stefan Van Regenmortel TTC De Sloebers Zwalm
13 Pascal Goetmaeker TTC Rooigem Gent
14 Jan Holvoet TTC Kuurne
15 Filhp Boonaert TTC De Sloebers Zwalm
16 Luc Le Loup TTCOB

Dankzij een gigantische lijst van opnieuw meer dan 100 sponsors, konden alle deelnemers weer met heel wat prijzen naar huis terug. Vandaar onze dank aan al die sponsors van wie we hopen dat ze ons ook volgend jaar zullen steunen.

Laatst bijgewerkt: