Verslag tweede TTCOB-quiz

29 september 2007

Aan de basis

In 2006 ging TTCOB op zoek naar een vervangingsactiviteit voor initiatieven die het niet goed meer deden. En we kwamen uit bij een quiz, die zijn eerste editie kende in september 2006. De reacties waren lovend, dus drong een tweede editie zich op. Doel van de quiz: bezorg de mensen een leuke, gevarieerde avond met een quiz van haalbaar niveau met originele vragen die niet in een traditionele quiz voorkomen.

Het uitgangspunt bleef hetzelfde: een quiz op uitnodiging, alleen bestemd voor TTCOB-leden, hun familie, en vrienden en kennissen om te vermijden dat "professionele" quizzers zouden afzakken naar de Kring. Uiteindelijk daagden 24 teams op ... en daarmee zat de zaal barstensvol. Originaliteit alom bij de keuze van de ploegnamen: Kwistetnie, de Molle Dino's, Buzzeke en de bolleboze Biezebeezekes, Poeskafee ...

Inhoud

Wat de quiz zelf betreft, was er rekening gehouden met de tips van vorig jaar: wat minder vragen en gespreid over meer rondes, een grotere projectie ... De projectie was alleszins groot genoeg, met een scherm van bijna 4 meter breed. Al blijft het niet evident om voor een grote zaal een hele duidelijke projectie te voorzien.

Net als vorig jaar was het geheel behoorlijk multimediaal opgevat: presentaties met muziek, video's en foto's werden via de pc getoond en verdeeld over 14 vragenrondes. Gaande van de traditionele droedels over moeilijke taalkwesties (weet u bijvoorbeeld zomaar wat een "bladerette" is) tot een hele uitgebreide (en blijkbaar niet zo eenvoudige) reeks over Gent en zelfs een reeks voor keukenprins(ess)en. Zonder de traditionals (foto's herkennen, sport ...), te vergeten, of de succesnummers van vorig jaar (de Foute Muziek, de Intro's ...).

Afwijkend

Waar de TTCOB-quiz duidelijk afwijkt van de "andere" quizzen, is de ambiance en het lawaai. Waar er meestal in stilte wordt gequizt, is het hier vooral tijdens de muziekrondes een heksenketel waar men gewoon begint mee te brullen. En tijdens het bekendmaken van de juiste antwoorden, lijkt het wel een voetbalstadion waar de thuisploeg wordt voorgesteld: de deelnemers schreeuwen gewoon zelf de antwoorden. Wat een deelnemer achteraf grijnzend de opmerking ontlokt dat dit toch wel een heel anarchistische groep is. Maar misschien speelde het drankverbruik ook een rol. Feit is dat de drie barmannen compleet doorgedraaid waren tegen het einde van de avond.

Resultaat

Maar goed, meer dan vier uur, 185 vragen en een pak gratis hapjes later, was er ook een eindrangschikking dankzij de snel werkende jury. En zij zagen een gedurig haasje-over tussen de topploegen, tot de laatste ronde toe. Net die laatste ronde, de Foute Muziek, bleek doorslaggevend. De collega-tafeltennissers van TTC Baarle haalden het met anderhalf punt voorsprong op Kwistetnie en met drie puntjes op de winnaars van vorig jaar, "D'Ouwe Jobbers".

En ook al zijn de TTCOB-bestuursleden allesbehalve geoefende quiz-organisatoren, zelfs geen geoefende quiz-deelnemers, toch bleek deze editie heel goed aan te slaan en kregen we heel wat felicitaties. Hebben we dus een andere keuze dan het Franse gezegde "Jamais deux sans trois" te respecteren en volgend jaar de derde editie te organiseren? Neen, en we zullen er met veel plezier voor zorgen. Vandaar: volgend jaar een nieuwe afspraak op 20 september voor de derde TTCOB-quiz.

Wie de volledige uitslag eens wil bekijken, vindt hier een pdf.

Foto's

Klik op een thumbnail hieronder om een grote foto (1200 * 900 pixels) te laden in een nieuw venster.

D'Ouwe Jobbers Het juryteam De winnaars van TTC Baarle
Ofi met zijn Mega Mindys De KWiBussen Suske en Kwiske, volop nadenkend  :-)
AltaVista Een goed gevulde zaal De Molle Dino's
Nog Ouwe Jobbers De Klaverkes De Aussies

Laatst bijgewerkt: